Archiwum aktualności

Archiwalne wydanie tygodniowe: 04.03-10.03.2019 r.

• W Przemyślu o tym browarze mówi się od dawna. Informacja o jego powstaniu, na Facebooku, spotkała się z bardzo dobrym przyjęciem przemyślan. Miasto do tej pory nie miało „swojego” napoju. Ze względu na dość długotrwałą technologię produkcji, dopiero od kilku dni przemyślanie mogli kupić pierwsze butelki piwa. Szybko się rozeszły. Cały browar obecnie zajmuje zaledwie 74 metry kw. powierzchni. Jest wieloletnim marzeniem Jacka Bąka, który obecnie prowadzi browar razem z córką Joanną Bąk oraz zięciem Danielem Kilarem, po kierunku browarnictwo i słodownictwo na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Wytwarzane tutaj piwo, różnych gatunków, przeznaczone jest dla smakoszy, zdecydowanie różni się od masowej produkcji dostępnej w sklepach. Tutaj jest wytwarzane ręczenie. A później także w ten sposób nalewane do butelek, kapslowane i etykietowane. Browar, z nazwą Przemyśl w nazwie, ma promować także miasto.

Reklama