Archiwum aktualności

Archiwalne wydanie tygodniowe: 05.03-11.03.2018 r.

• 18-osobowa grupa uczniów z Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu wzięła udział w praktykach zawodowych w Irlandii. Ich pracodawcy byli tak zadowoleni, że niektórzy otrzymali propozycję pracy sezonowej podczas wakacji. W ramach projektu 2-letniego o nazwie „Moje doświadczenie dziś moim atutem w przyszłości” oraz po realizacji wyjazdu w okresie wakacyjnym, tym razem uczniowie ZSUHiG w Przemyślu o profilu gastronomicznym realizowali praktyki w okresie ferii zimowych. Do Youghal - miasteczka portowego w południowej Irlandii, w hrabstwie Cork - pojechali uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej o profilach kucharz i cukiernik (...) (Życie Podkarpackie)

Reklama